onsdag 29. september 2010

Väntar....

och väntar.... Jag gick och väntade i hela går, och i dag väntar jag fortfarande.... Hyresvärden kom aldrig förbi i går trots hon såg oss två gånger på utsidan salongen... Man vill ju inte tjata heller, men när de har sagt att de kommer förbi på tisdag borde de väl göra det eller???? För mig är det ju min framtid det handlar om så jag kan inte slappna av för jag får ett riktigt svar.
Men jag lever i hoppet så jag fortsätter planeringen av butiken :) Va sägs om dessa roliga leksaker från Jabadabado?


Ska jag berätta en liten hemlis??? Några av sakerna kommer hem, men jag berättar inte vilka :)

Hoppas ni får en fin dag och att ni skiner om kapp med solen :) Här är det en underbar dag i dag!

Kram!

fredag 24. september 2010

Fredagskväll

Så var det slutet på den här jobbveckan. Efter 11 dagars jobb på raken ska det bli underbart med helg. I kväll har jag tittat på Idol, och jag måste erkänna att tårarna har runnit flera gånger :) Räknar med det är flera med mig där ute :)

Inget nytt om lokalen så långt, tyvärr var det sjukdom i styrelsen så de var tvungna att skjuta fram mötet till måndag kväll....Typiskt eller hur??? Men jag är ganska positiv så jag fortsätter jobba med planerna för butiken. Det kanska betyder otur att beställa varor innan jag har fått ett svar, men man kan inte ligga på latsidan heller. Jag måste ju vara förberedd :)
Tänkte visa er några smakprover på vad som kommer....


Köksskåp av återvinningsträ

Långsmal urna till höger i bild

Kökshylla

Som ni ser är det många godbitar på väg!

Ha en trevlig helg, och ni som är lediga får passa på att njuta!

torsdag 23. september 2010

Terry and the conrods

I dag tänkte jag faktisk skriva om något annat än det jag vanligvis skriver om. Jag vill nämligen passa på att göra lite smygreklam för min kära sambo och hans bandkompisar.
Nu har deras debutskiva "Voodoo Woman" kommit ut, väldigt efterlängtat för grabbarna :)
Terry And The Conrods består av Mattias Ekström, Håkan Gruvald , Benjamin (Beniz) Lundqvist och Tony ( som jag tyvärr inte vet efternamnet på)
I morgon spelar de på O'learys i Gävle.
Gå gärna in på deras hemsida http://www.terryandtheconrods.com/
Vi har skivan här i salongen, så är du intresserad är det bara att titta förbi här :)

mandag 20. september 2010

På väg hem....

Nu är det snart dags att åka hem, ett par timmars jobb i morgon bitti sen kommer fågelen och hämtar mig :) Det är en underbar känsla när helikoptern lättar från plattformen och tar sikte på land. -efter tolv år är det fortfarande lika fantastisk :) Nu är det mycket som väntar där hemma med projekt i huset, målning av möbler, möte om nya lokalen och förhåppningsvis också mycket jobb med att få i ordning lokalen innan den planerade flytten.

Jag tänkte berätta lite om konseptet jag har tänkt köra i nya butiken. Det blir inte så stora förändringar i stilen jag kör, det kommer vara det vita, romantiska och lantliga  som dominerar, men jag kommer satsa lite mer på barnen också. Ni som har läst bloggen en stund har kanske fått med sig att jag har fått en levarantör av barnmöbler, sängar, garderober, byrår, allt som man behöver till ett barnrum. De har även babysängar, barnstolar, skötbord med mera. Detta blir dock beställningsvaror i och med det finns så många olika mått på till exempel sängarna. Det är ju kunden som vet va han eller hon vill ha :) Det kommer stå ett utställningsexemplar i butiken, sen får man ta med sig brocyrer hem och ta reda på va som passar just dig.
Jag kommer också ha lite leksaker perfekta till presenter och liknande, både till små och lite större barn.
Annars har jag som mål att hitta små skatter och måla små och stora möbler vita som man igen har möjlighet att köpa. Har redan en liten gullig kökssoffa stående som väntar på lite färg, sen ska jag klura ut hur jag ska få tagit mig till Säffle för att hämta en gammal matgrupp med sex stolar som jag tror kommer bli helt fantastisk fin vit. Många projekt på gång som ni förstår :)
Jag hoppas ju såklart på suksess,  inget ont om Frövi, men det är inte direkt världens navel :) Med rätt marknadsföring och gott rykte så kanske...... :) Man vinner inte om man inte spelar i alla fall!

Hälsningar från en optimistisk "norrman" med hopp om framtiden :)



Skötbord från Hoppekids


Vagga från Hoppekids som kan bli till en gullig soffa.

fredag 17. september 2010

Hälsning från havet!

Trevlig helg på er! Det är väl många som ska njuta av lite välförtjent ledighet i helgen. Själv planerar jag att gå upp med tuppen i morgon och jobba tolv timmar Jag tycker det är så fruktansvärt roligt, så jag ska faktisk gjöra exakt det samma på söndag, och måndag....Men inte på tisdag, för då får jag komma hem för fem veckor :) Lycka!

Till dig som undra över kläderna, så måste jag tyvärr meddela att jag inte har kläderna i min butik, ej heller någon nätbutik. Jag har faktisk skickat en förfrågan till företaget och jag ska ta kontakt med de i desember igen. Vi får se om jag köper hem något då. Om så blir går det självklart att jag skickar kläderna till dig :)
Jag har lite andra kläder i min butik, från svenska DesignWerket. Också jättefina kläder! Väntar hem en tunica och stickat jacka i sept/okt.




Har även en jättefin klänning/ lång tröja som ser slik ut



Jag har chattat lite med min kollega Veonica i kväll, hon skvallrade lite om va som händer med det jag hoppas blir min nya lokal. Alltid ska det vara nått, men vi får ta ett möte på onsdag när jag kommer hem och försöka hitta en bra lösning på allt. Känner jag blir lite kamplusten :) Grrrrr :)
Men som det heter, "alt ordner seg for snille jenter", så jag är positiv!
Ha en god kväll/ natt!
Kram

onsdag 15. september 2010

Jag är käääär!

Och inte bara i min otroligt underbara sambo, men också i nånting annat...(Ta inte illa upp nu Beniz:)
Jag kom över några otroligt snygga kläder, och vet ni? De är norska! Hur bra är det? :)
Tänk om man vore milljonär, oj oj oj vad jag skulle handlat!
Jag tror jag går så långt som att säga att det er Norges svar på Odd Molly, i alla fall när man tittar på några av klänningarna och mysdrässen. FANTASTISK snygga tycker jag, inte så färgglatt som Molly, men det passar mig alldeles utmärkt! Fy va sugen man blir!
Här får ni avgöra själva.


 
Va tycker ni???
Jag är i alla fall kär!
Kram!

mandag 13. september 2010

Till havs igjen

Så var det dags att åka till Norge fär att jobba lite igen. Fem veckor går så otroligt fort, i alla fall nu som jag måtte på kurs två dagar förra veckan. Känns som jag precis kom in dörren... För ni som inte vet va jag jobbar med så kan jag berätta att de sista 12 åren har jag jobbat som städerska på en oljeplattform i Nordsjön. Eller jag ljuger lite nu, de sista tio jobbat jag på en gassplattform, men det är ju nestan samma sak :) Efter att jag började jobba efter mammaledigheten gick jag ner i 50 % tjänst. Jag tyckte det blev lite länge att vara borta i 14 (15) dagar från min lilla ängel. Därför jobbar jag nu en vecka sen är jag ledig i fem veckor, eller i alla fall ledig från havet. De andra veckorna jobbar jag som kännt i salongen/butiken.
När jag är borta från salongen tar Veronica över ställningarna, men nu när vi ska splittra på oss måsta jag hitta en annan lösning. Vi kommer ha lokalerna vägg i vägg, men jag kan inte lägga ansvaret för min butik över på henne, hon har ju egna kunder hon måste ta hand om :) 
Jag vet inte hur jag ska lösa det för det finns tyvärr ingen ekonomi i företaget så jag kan anställa en person för den veckan. Ni får hoita till om ni känner någon som gärna vill jobba gratis en vecka var sjette vecka ;) 

Speglar från Housedoktor är åter i beställning, de kommer till öppningen av nya lokalen (Om vi får som vi vill) 
Här är lite bilder...




Det kom visst bilder överallt här. De ville inte riktigt samarbeta i dag.
Nu måste jag sätta fart här och lämna tösen på dagis. Ha en bra jobbvecka!
Kram

fredag 10. september 2010

1:a runde

I dag har vi varit i möte med hyresvärden angående nya lokalen. Det började lite trögt, men mot slutten blev vi lite lugnare. Det är så otroligt fyrkantigt all ting, med kontrakter dit och juridiska bestämmelser hit. Ja, jag ser den att har man skrivit ett kontrakt så är den juridisk bindende, men när vi i detta fallet har hittat en lösning som både de gamla hyresgästerna och jag är nöjda med så skulle en tro att allt var bra. Men icke sa nicke... Nu måste de ha ett möte i föreningen, sen måste jag bli godkännd som hyresgäst. Vi får holla tummarna för att det inte är många "gringubbar" i föreningen :)Nästa fredag vet vi hur det har gått.

Annars fick jag en liten leverans från Ib Laursen i dag, men jag tror faktisk jag ska hålla godsakerna för mig själv till jag förhoppningsvis öppnar i nya lokalen :) sorry....

Veronica har köpt hem utstyr till spraytanning så i dag har jag varit provkanin. Vi får se i morgon bitti om jag har blivit spanjol över natten :) Än så länge ser det inte så farligt ut.

I kväll blir det lite målning av högtalare och Idol, jag har inte fått med mig en enda episod för jag var ju i Norge på kurs från tisdag till torsdag.
Nu har jammen gubben tagit fram gitarren och sitter och spelar lite. Det kallar vi riktigt FREDAGSMYYYS ;)

Ha det gott!
Kram

tirsdag 7. september 2010

Förändringar...

Ja, nu händer det saker. Jag ser ingen vits i att vara hemlig när det kommer till att jag ska byta lokal. Vi har talat med hyresvärden nu och ska ha ett möte på fredag. Då ska vi gå igjenom hur jag vill ha det så jag hoppas jag kan få öppnad ca 1. november eller däromkring. Månaderna går så otroligt fort, och julen kommer lika brått på varje år. Så nu kan ni tro jag huvudet fullt om dagen :)

Nu måste jag skynde mig. Ska på kurs i Norge onsdag och torsdag så jag är tvungen att åka till Bergen redan i kväll. Det värsta är ju att jag missar Idol, det är ju fullkomligt katatrof för min del. Jag får titta på Tv4 anytime när jag kommer hem igen.

Ha en trevlig vecka!
Kram!

søndag 5. september 2010

Lite bilder från huset.

Nu börjar huset ta form, i alla fall nedervåningen. Där uppe är det fortfarande kaos, men det blir säkert ordning någon gång.
Huset var inte direkt någon katastrof innan vi börja rusta, men nu har jag fått min stil på det hela.

Här är hallen före och efter. Den fungerar bara som en gjenomgång mellan kök och vardagsrum.


Matsalen innan




Vardagsrum innan



Vardagsrum efter





Jag är inte helt klar med all piffing och pynting, men det är trevligt nog. Man måste nog bo in sig innan  man hänger alla tavlor och små saker man vill ha här och var. Jag har ju redan hunnit göra om lite på en skänk jag har.....(Min dotter fick vara med på kortet, hon var sjuk den dagen så hon låg och sov på soffan stackaren )

lørdag 4. september 2010

Min dröm

Nu ser det ut som om min dröm kan bli verklighet!  Jag fick ett erbjudande i går som jag inte kan säga nej till. Blir du lite nyfiken nu??? Jag har fått möjligheten att hyra lokalen vägg i vägg med våran gamla lokal, det betyder att jag får mycket större plats. Vilket också innebär att jag äntligen kan få min alldeles egna "riktiga" butik :) :) :)
Nästa utmaning nu blir att få folk till att komma ut på "landet" och besöka min butik. Vi har ju ett kanon läge om vi tänker på togförbindelse till Örebro. 15 minuter tar resan, och sen är det bara två minuters promenad ner till oss.  Bra parkeringsmöjligheter finns precis utanför butiken så det är heller ingen ursäkt till att stanna i stan :)

Det kommer bli lite förändringar framöver, men jag ska fortsätta med att göra naglar och fransar i nya lokalen. Veronica kommer att fortsätta med sin skönhetssalong i gamla lokalen, men det kommer förhåppningsvis bli en dörr där i mellan så vi kan fortsätta vårat goda samarbete.
Nu får jag hitta på ett namn till butiken :) Jag har redan en ide!

Fortsatt trevlig helg på er!